top of page
Nye Sider As: reklame, profilering, skilt, dekor, trykksakr, grafisk, design, broderin, gravering, nettsider, webhotell, hosting, mail m.m.

Akustikkplater til veggen gir effektiv lyddemping på kontoret.

Det printes bilde direkte på akustikkplatene i høyeste kvalitet.

Akustikkplater henges opp på veggen som alminnelige bilder, men forbedrer akustikken betydelig.

Lyddemping av hjemmet eller kontoret

Nye Sider AS anvender produsent med den nyeste UV-print teknologi til å produsere dekorativ veggutsmykning, som samtidig er den mest effektive og holdbare støydemping på markedet. Den høye kvaliteten sikres ved å anvende plater med lyddemping fra Ecophon. Helt spesifikt med lydabsorbasjonskoeffisient på 0,95, noe som kategoriseres som klasse A (det beste på markedet). Det printes direkte på lyddempende plater, og disse lyddempende bildene gir optimal effekt og en fantastisk holdbarhet i trykket. Printen på våre støydempende plater falmer ikke.
 

Akustikkbilde med ramme

Akustikkbildet lages med et superskarpt og slitesterkt UV-print, direkte på klasse A støydempende glassullsplater. Akustikkbildet reduserer romklangen vesentlig og utskriften falmer ikke, selv om den påvirkes av direkte sollys. Den 20 mm kraftige akustikkplaten har en strukturert overflate som gir et flott spill, og innrammes med en flott ramme etter eget valg, matt hvit eller sort.

Hvor effektive er akustikkbildene?
 

Noen fakta om akustikk

Akustikken i et lokale kan beskrives ved lokalets etterklangstid – hvor lang tid det tar før en lyd dør ut i lokalet. Harde og glatte overflater, som murvegger og gips, gir en lang etterklangstid siden de har en lav absorpsjonskoeffisient. Materialer med åpen overflatestruktur, som våre akustikkbilder, har en høy absorpsjonskoeffisient, og gir dermed kort etterklangstid og veldig god akustikk med forbedret taleklarhet og reduserte støyproblemer.

Absorpsjonskoeffisienten måles fra 0 til 1, hvor 0 definerer at materialet ikke absorberer lydenergi i det hele tatt, og 1 definerer at materialet absorberer 100 % av lydenergien – akkurat som et åpent vindu hvor lyden jo ikke vender tilbake. Som det ses på grafen absorberer pusset murstein 2–7 prosent av lyden, mens et 9 mm gulvteppe ligger på 20–30 %. Våre akustikkbilder har typisk en absorpsjonskoeffisient på 0,8–1,0, som tilsvarer 80–100 %.

Det menneskelige høreområdet starter på rundt 20 Hz og svinger opp til 20 000 Hz. Menns talestemmer ligger normalt i intervallet 60–200 Hz, kvinner ligger på 120–350 Hz og barnestemmer enda høyere. Som det fremgår av grafen, har tykkelsen på akustikkplatene en liten betydning for effekten. De to typene av akustikkbilder er like effektive ved de høye tonene.
 

Hvor mange bilder trenger du for å merke effekten?

 

Etterklangstiden avhenger av rommets volum og absorpsjonen fra de forskjellige overflatene/materialene i rommet – herunder naturligvis også arealet av de forskjellige materialene. Kort sagt – jo flere akustikkbilder, jo lavere etterklangstid. I barnehager tar man sikte på en kort etterklangstid på 0,4 sekund, mens i det åpne kontormiljøet eller et kjøkken-allrom kan en tilfredsstillende etterklangstid være på rundt 0,6–0,8 sekunder.

Rommets dimensjoner og materialenes absorpsjon har motsatt virkning på akustikken – dobbelt så stort volum gir dobbelt så lang etterklangstid og dobbelt så stor absorpsjon halverer etterklangstiden. Hvis man har kunnskap om de akustiske egenskapene til materialene i rommet, og rommets dimensjoner, kan man altså beregne rommets etterklangstid. Alternativt kan en akustiker med profesjonelt måleutstyr måle seg frem til den nøyaktige etterklangstiden. Før du kaster deg ut i store regnestykker og dyre målinger, anbefaler vi denne fremgangsmåte:
 

Den grove tommelfingerregelen

Hvis akustikken er rungende og plagsom i et rom med en høyde på 2–4 meter, trenger du vanligvis akustikkbilder som tilsvarer 10–20 % av gulvarealet. Med et gulvareal på 40 kvm trenger du derfor 4–8 kvm med akustikkbilder. Størrelsen på bildene er ikke viktig – det er det samlede arealet som teller. Vi kan tilpasse størrelsen på bildene slik at de passer til veggene dine, men opp til maks. 120x240 cm.
 

Hvor mange bilder skal du bruke til lyddemping?

Hvor mange kvm. akustikkbilder du trenger for å få en tilfredsstillende akustikk, avhenger av mange faktorer. Rommets utforming, høyde, overflater, interiør og ikke minst «the ear of the beholder». I daginstitusjoner tilstreber man en kort etterklangstid på 0,4 sekunder, mens det i åpne kontormiljøer eller i et spisekjøkken kan være en tilfredsstillende etterklangstid på omkring 0,6-0,8 sekunder, og i kirken til og med helt opptil 12-14 sekunder. Så kravene/ønskene er meget individuelle fra rom til rom. Etterkrigstiden er den tiden (i sekunder) som det tar lydnivået å falle med 60 dB, etter at lydkilden (f.eks. ett klapp) er utført.

Det finnes teknikker hvor du kan måle deg frem til den nøyaktige etterklangstiden, men det kan være dyrt og tidkrevende. Men du kan også gjøre det enklere, da vi ut fra våre erfaringer vet at du som en tommelfingerregel typisk skal bruke akustikkbilder svarende til 10-20% av gulvarealet i et alminnelig rom, som er 2,5-3 meter høyt. Ved f.eks. 40 kvm. gulvareal, skal du dermed bruke 4-8 kvm. akustikkbilder. Størrelsen på bildene er ikke viktig - det er det samlede arealet som teller. Vi kan tilpasse bildenes størrelse, så de passer til deres vegger, dog opptil maks 120x240 cm.

Lydisolering - bedre akustikk på kontoret

Vi tilbyr effektive lydisoleringsløsninger som forbedrer akustikken i virksomhetens lokaler, kontorer eller fabrikkhaller betraktelig.

Det printes direkte på lyddempende plater fra Rockfon (en del av Rockwool) med den nyeste UV-print teknologien, og dermed får du ikke bare lydisolering som sikrer bedre akustikk, men også flott utsmykning til lokalet i den beste kvaliteten.

Våre plater til lydisolering monteres direkte på veggen som et alminnelig bilde inklusive en flott sort ramme.


Lydisolering - Inspirasjon til bedre akustikk

Lydisoleringsplatene er uorganiske og dermed avgir de ikke farlige stoffer. Plater til lydisolering kan lett rengjøres og er motstandsdyktige overfor fukt.

Med akustikkforbedrende plater kan det skapes et mer behagelig arbeidsmiljø, hvor de ansatte ikke blir irritert av forstyrrende støy og ekko.

Du velger selv hvordan lydisoleringsplatene skal se ut ved å sende oss et bilde eller en printfil. Det kan eksempelvis være virksomhetens logo eller et naturbilde som illustrerer virksomhetens verdier.

Produktdetaljer

Størrelse: Fra 60x60 cm opp til 120x240 cm.

Ramme: Matt sort el. Matt hvit - B22 x D44 mm.

Farger: Fullt fargetrykk (CMYK)

Anvendelse: Inne

Rengjøring: Kan rengjøres med fuktig klut.

Leveringstid: avsendes fabrikk 5 arbeidsdager fra bestilling, så kommer forsendelse med Posten deretter.

Ekspresslevering: Kan sendes ca 24 timer etter bestilling, så kommer forsendelse med Posten deretter.

Størrelser som kan velges er:
60x60cm, 100x70cm, 120x80cm, 120x120cm og 240x120cm.

bottom of page